Verbeek: "Het kan snel gaan"

AZ verloor zaterdag voor de zevende keer op rij punten. Thuis tegen ADO Den Haag bleef het bij 1-1. Ondanks de vijftiende plek behoudt Gertjan Verbeek het vertrouwen in zijn ploeg. AZ zit alweer een tijdje in de problemen, nadat het met twee ruime zeges prima uit de winterstop leek te komen.

De Alkmaarders hebben evenveel punten als nummer zestien Roda JC en die club treedt zondag nog in Kerkrade aan tegen Feyenoord. Het weekend kan dus eindigen met AZ officieel in de degradatiezone. Desondanks blijft trainer Verbeek optimistisch. "De gesprekken die we deze week met de groep hebben gevoerd, hebben hun uitwerking gehad", zei hij ondanks het toch teleurstellende resultaat tegenover Eredivisie Live. "Tegen RKC bestond mijn ploeg vorige week een uur lang uit drijfzand. Dat was nu niet het geval."

Vooruitgang of niet, AZ staat nog altijd maar vijftiende. "We moeten zien weg te blijven uit de play-offs", ging de coach verder. "En als wij deze instelling nog acht wedstrijden vasthouden, dan gaan we ook nog voldoende punten halen."

Verbeek haalt zijn oud-werkgever sc Heerenveen aan om te bewijzen dat het kan verkeren in de voetballerij. "Kijk naar hen: het kan snel gaan wanneer je een paar keer wint. Maar we moeten niet te ver naar boven kijken, eerst onderuit de stand wegkomen."