FOK! wat een weer...Koud

Goedemorgen! De meeste neerslag is gisteren toch in de vorm van regen gevallen. De instroming van de koude lucht verliep wat trager, zodat de winterse ongemakken ten noordoosten van ons land bleven. Op veel plaatsen viel er 10 tot 20 millimeter regen en er waren een paar uitschieters die méér dan 25 millimeter te verwerken kregen.

De neerslag die er de afgelopen nacht nog viel ging later over in sneeuw. Toch waren de hoeveelheden niet zo groot meer en over het algemeen viel er niet meer dan 1 tot 4 cm. De meeste kans op een sneeuwdek had het noorden van het land. In het zuiden bleef het voornamelijk bij natte sneeuw.

Vandaag trekt de neerslagzone verder naar het zuidoosten toe en vanuit het noordoosten komen er opklaringen ons land binnen. Wel kunnen er in de loop van de dag enkele sneeuwbuien de Waddeneilanden bereiken. Met 0 tot 2 graden is het uiteraard veel te koud voor de tijd van het jaar. De wind uit het noordoosten neemt toe naar matig in het binnenland, maar op de Wadden gaat het veel harder waaien: windkracht 7.

Wij zouden graag zien waar onze users vandaag uithangen en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's verschijnen bij het weerbericht van morgen.

Wil je eindelijk wel eens weten waarom het steeds precies boven jouw hoofd regent? Of waarom de zon altijd lijkt te schijnen op het moment dat jij met een kater wakker wordt? Mail je vragen over het weer naar weer@fok.nl en de weercrew maakt je weer wijzer.

Grapje Even een grapje tussendoor. Ik vond dit plaatje via Humorland.nl en ik kon een lach niet onderdukken.