Doden bij aanslagen Afghanistan

Een zelfmoordterrorist op een fiets heeft zaterdag een aanslag gepleegd bij het gebouw van het Afghaanse ministerie van defensie in Kabul. Bij de aanslag kwamen negen mensen om het leven. Een half uur later had in de provincie Khost een aanval op een politiepost plaats, waarbij nog eens negen mensen, onder wie een agent, de dood vonden. De Amerikaanse minister van defensie Chuck Hagel is op dit moment in Afghanistan voor overleg.

Volgens het Afghaanse ministerie van defensie blies de zelfmoordterrorist zich op enkele tientallen meters van de toegangspoort van het ministeriegebouw op. Negen burgers vonden de dood en een onbekend aantal mensen raakte gewond.

De Taliban heeft de aanslag opgeëist. Woordvoerder Zabiullah Mujahid zei in een e-mail dat de aanval een boodschap is voor Hagel. Volgens een woordvoerder van het Pentagon was Hagel ten tijde van de aanslag op een Amerikaanse legerbasis in een ander deel van de stad.

De aanval in Khost, in het oosten van Afghanistan, was ook het werk van een zelfmoordterrorist. Hij blies zichzelf op bij een controlepost van de politie. De meeste slachtoffers van deze aanslag waren kinderen, aldus provinciewoordvoerder Baryalai Wakman.