FOK!filmtips van de dag: Bad Boys II

Elke dag worden er meerdere films op televisie uitgezonden. Welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daaraan een dvd-tip. Valt er vanavond nog wat te kijken? Je leest het op FOK!

“Bad boys, bad boys. whatcha gonna do, whatcha gonna do when they come for you?”

Mike Lowrey en Marcus Burnett zijn inmiddels onderdeel van een ultramoderne eenheid die een aanhoudende stroom van misdrijven gerelateerd aan ecstasy in Miami onderzoeken. Zij stuiten uiteindelijk op een kingpin die zich door niets en niemand laat tegenhouden. De relatie tussen Mike en Marcus wordt danig op de proef gesteld als Mike valt voor Syd, gespeeld door de schone Gabrielle Union, de zus van Marcus. Ze zullen werk en privé gescheiden moeten houden om de missie te laten slagen. Bad Boys II start om 20.30 uur op RTL7.

 

Deze romantische film werd geregisseerd door Gary Winick, die tevens 13 Going On 30 en Bride Wars maakte. De schrijfvereniging uit Letters to Juliet bestaat ook in werkelijkheid.

Sophie, een rol van Amanda Seyfried  en Victor, vertolkt door Gael García Bernal, genieten van hun vakantie in de romantische Italiaanse stad Verona. Zij van het idyllische stadje van Shakespeare's Romeo and Juliet en hij als aanstaand chef-kok vooral van de lokale keuken. Ze gaat er daarom vaak alleen op uit en stuit zo op een groepje vrijwilligers dat brieven beantwoordt die van over de hele wereld naar Verona komen - brieven waarin Juliet om liefdesadvies wordt gevraagd. Sophie sluit zich bij hen aan en vindt een brief uit 1951. Het romantische verhaal over een niet gevolgde liefde raakt haar zo dat ze besluit terug te schrijven. Deze actie heeft grote consequenties… Zwijmel mee om 20.30 uur op RTL5.

Een intelligente en ongrijpbare seriemoordenaar wordt gezocht door de radeloze FBI. Er is niets over hem bekend, behalve dat hij tussen de twintig en vijftig jaar oud is. FBI-agent Frank LaCrosse wordt geacht de moordenaar te kunnen traceren. Maar als zijn zoon wordt ontvoerd, is hij onderworpen aan een zenuwslopend kat-en-muisspel. Frank volgt het spoor dat de totaal onbekende maniak bewust heeft achtergelaten tot in de Rocky Mountains. Vervolgens moet hij in een confrontatie al zijn fysieke en geestelijke vermogens inzetten om zijn leven en dat van zijn zoon te redden. Switchback start om 20.30 uur op RTL8.

Vanavond kan je ook nog afstemmen op Mona Lisa Smile, Ruthless People en Star Trek: The Undiscovered Country.