Ritzege voor Albasini in Parijs - Nice

Michael Albasini heeft de vierde etappe gewonnen van Parijs – Nice. De Zwitser van GreenEdge was verreweg de snelste in de sprint van een elitegroep dat na de lastige etappe was overgebleven. Maxim Inglinskiy werd tweede. Andrew Talansky behield de leiding in het klassement.

In de vlucht van vandaag zaten onder andere Thomas Voeckler en Gianni Meersman, maar kans op de ritzege had de groep van zeven nooit. Op vijftien kilometer van de meet werd de kopgroep ingelopen door een klein peloton dat na de Côte de Talencieux (tweede categorie) was overgebleven.

Op de slotklim ging Maxime Monfort er als eerste vandoor, maar hij kreeg nauwelijks ruimte. Ook een aanval van Sylvain Chavanel werd gepareerd. In de afdaling van de klim miste Lieuwe Westra een bocht en leek kostbare tijd te gaan verliezen. De renner van Vacansoleil wist echter op drie kilometer van de streep weer aan te sluiten.

Op een dikke kilometer van de aankomst ging Robert Gesink ervandoor. Hij kreeg een klein gaatje, maar werd op tijd weer ingerekend. De daaropvolgende sprint werd gemakkelijk gewonnen door Michael Albasini.