OM: ontbonden pedovereniging kan niet in beroep

Pedofielenvereniging Martijn kan niet in hoger beroep gaan omdat de club niet meer bestaat sinds de rechtbank in Assen die in juni verbood. De vereniging moet daarom in het beroep niet-ontvankelijk worden verklaard. Dat stelde het Openbaar Ministerie donderdag in het gerechtshof in Leeuwarden.

Daarnaast is de wijze waarop de pedofielenclub naar buiten trad volgens justitie in strijd met de openbare orde. Ook is er een 'zwaarwichtig publiek belang' bij de bescherming van kinderen tegen de activiteiten van vereniging Martijn en 'vergoelijkt en verheerlijkt' de club pedoseksualiteit zonder oog te hebben voor kinderen en hun familie. Het OM blijft daarmee bij hetzelfde standpunt als tijdens de rechtszaak in juni en vraagt het hof de uitspraak van de rechtbank te bevestigen.

De rechtbank in Assen bepaalde toen dat het streven van Martijn naar de acceptatie van seksuele contacten tussen volwassenen en kinderen een ernstige inbreuk vormt op de 'heersende waarden en goede zeden' in de Nederlandse samenleving. Kinderen moeten worden beschermd tegen volwassenen die een seksuele relatie met hen wensen, oordeelde de rechtbank destijds.

Het hof in Leeuwarden doet naar verwachting uitspraak op 21 mei.