'Fisher maakte grapje over Star Wars-rol'

Carrie Fisher was niet helemaal serieus over haar reprise als Princess Leia in de nieuwe Star Wars-film. Onlangs zei ze tegen het Amerikaanse magazine Palm Beach Illustrated dat ze de rol zeker ging spelen in Episode VII. "Ze maakte slechts een grapje", zegt haar woordvoerder tegen nieuwszender CNN. "Er is nog niets bekendgemaakt."

Het is de vraag of de 56-jarige Fisher, die bekendstaat om haar gortdroge humor en sarcasme, werkelijk een grapje maakte of is teruggefloten door producent Disney. De filmmaatschappij houdt angstvallig de lippen op elkaar over details over de film. In elk geval zijn Harrison Ford en Mark Hamill in onderhandeling om hun rollen van Han Solo en Luke Skywalker weer op zich te nemen. Dan is het niet onwaarschijnlijk dat ook Fisher is benaderd.

"Leia is nu bejaard en woont in een intergalactisch bejaardentehuis", grapte Fisher tegen het tijdschrift over haar personage. Ze zei ook dat de prinses waarschijnlijk niet zo onbesuisd zou zijn als in de eerdere films en wat minder snel met een geweer in haar handen zou staan.

Star Wars: Episode VII staat gepland voor 2015. Ook heeft Disney aangekondigd enkele losstaande Star Wars-films te willen maken. Over de plots is nog vrijwel niets bekend.


'Fisher maakte grapje over Star Wars-rol' (Foto: Novum)