Nederlandse nazizombiefilm naar New York

De Nederlands-Amerikaanse horrorfilm Frankenstein's Army is geselecteerd voor het Midnight-programma van het Tribeca Filmfestival. Dat maakte het New Yorkse festival woensdagavond bekend. De film van regisseur Richard Raaphorst gaat over Russische soldaten die tegen het einde van de Tweede Wereldoorlog een nazilaboratorium vinden waar gruwelijke experimenten met lijken worden gehouden.

Frankenstein's Army ging eerder dit jaar in première tijdens het Internationaal Filmfestival van Rotterdam. Het filmfestival beschrijft het werkstuk van de Rotterdamse Raaphorst als 'wilde steampunk die je altijd al wilde zien'. De film is het regiedebuut van Raaphorst.

De zombiefilm werd onlangs verkocht aan Frankrijk, Scandinavië, Zuid-Afrika, Groot-Brittannië en Canada. Wanneer de film in Nederland wordt uitgebracht, is nog onbekend.

In het programma-onderdeel Midnight zijn zeven actie-, horror-, sciencefictionfilms geselecteerd. Het Tribeca Filmfestival trapt op 17 april af met de documentaire Mistaken for Strangers over de band The National. Het festival in New York, dat is opgezet door Robert De Niro, duurt tot en met 28 april.

tribeca filmfestival