Landis wacht op bekentenis Pereiro

Floyd Landis betreurt het dat Michael Boogerd slechts een halve bekentenis afgelegd heeft. "Vroeg of laat zullen ze inzien dat halve bekentenissen alleen maar leiden tot nieuwe bekentenissen over die halve bekentenissen", zei de Amerikaan tegenover Cyclingnews.

Boogerd en Landis hadden in het verleden meerdere malen een akkefietje. In de Tour de France van 2006 kregen beide coureurs het aan de stok, omdat Boogerd vond dat Landis als geletruidrager meer verantwoordelijkheid hoorde te nemen in de koers. In 2011 beschuldigde Landis Boogerd van het gebruik van doping.

Landis won de Tour van 2006 maar de titel werd hem afgenomen omdat hij destijds positief testte op testosteron. De Amerikaan ontkende aanvankelijk, maar gaf in 2010 toch toe  verboden middelen te hebben gebruikt. Landis verwacht dat Óscar Pereiro Sío, die de Tourzege van 2006 toegewezen kreeg, ook met een biecht zal komen. "Er zijn mensen die mij vier jaar lang een valsspeler genoemd hebben. Ik kijk nu al uit naar de halve bekentenis van Pereiro."