Regisseur ziet Stallone als fysiek mirakel

Sylvester Stallone mag gerust een fysiek wonder worden genoemd. Dat vindt regisseur Walter Hill, die hem regisseert in de keiharde actiefilm Bullet to the Head. "Sly is inmiddels 66 en had dagelijks last van blessures, maar ik moest hem steeds intomen", zegt de regisseur tegen Novum Nieuws.

De film speelt zich af in de straten van New Orleans, met Stallone als de ruige huurmoordenaar James Bonomo. Nadat zijn partner door een andere huurmoordenaar, een rol van Jason Momoa, is omgelegd, besluit hij de handen ineen te slaan met een detective uit Washington. De samenwerking verloopt voorspelbaar stroef, maar toch ontdekken ze dat de opdrachtgevers van de moord machtige mannen zijn in de lokale politiek.

Uiteraard staat de film bol van explosief fysiek geweld. Zeker voor een officieel bejaarde man als Stallone geen lichte opgave. "Volgens mij leefde Sly van de pijnstillers", gaat Hill verder. "Hij verscheen elke ochtend klagend op de set. Maar als hij dan eenmaal bezig was, was hij niet te stoppen. Zelfs niet na een fikse rugblessure."

De 71-jarige Hill maakte zijn grootste films in de jaren tachtig en begin jaren negentig. Zo stond hij aan het roer van Red Heat met Arnold Schwarzenegger en Last Man Standing met Bruce Willis. Zo werkte hij dus met de grote actiesterren uit die tijd, die onlangs hun comebacks maakten in het actiegenre. Schwarzenegger is momenteel te zien in The Last Stand en Willis in A Good Day to Die Hard.

Volgens de regisseur heeft Stallones doorzettingsvermogen te maken met zijn wens om beroemd te blijven. "Hij vindt het heerlijk om een echte filmster te zijn en is bereid daar grote offers voor te brengen", zegt Hill. Stallone heeft zelf in elk geval al meermaals toegegeven eigenlijk een bloedhekel te hebben aan trainen.

Overigens vindt Hill het volkomen terecht dat Stallone een ster van wereldformaat is. "Hij kan een film dragen. Dat kunnen alleen de allergrootsten." Volgens hem onderschatten veel mensen Stallones acteerkwaliteiten. "Sly weet als geen ander zijn emoties over te brengen aan het publiek. En hij heeft zijn meters echt wel gemaakt. Hij heeft een gedegen acteursopleiding genoten, audities gedaan, honger geleden. Hij kent het klappen van de zweep."

Bullet to the Head draait vanaf donderdag in de Nederlandse bioscoop.