[CL] Uitslagen achtste finales (06/03/2013)

Ook vanavond stonden er twee returns in de achtste finales van de Champions League op het programma. Valencia ging op bezoek bij Paris Saint-Germain, terwijl Juventus in eigen huis Celtic ontving. Hieronder de uitslagen en karakteristieken van deze duels.

Paris Saint-Germain - Valencia

Paris Saint-Germain heeft zonder Zlatan Ibrahimovic vandaag de kwartfinales van de Champions League bereikt. In Parijs werd Valencia op 1-1 gehouden. De Franse ploeg won eerder in Valencia met 1-2.

PSG begon verdedigend aan het duel en Valencia had moeite de hechte verdediging van de Franse ploeg te doorbreken. Voor rust kwam de Spaanse ploeg niet verder dan een schotje van Soldado. Na de pauze brak Jonas het duel open met een hard schot in de hoek.

Valencia ging op zoek naar de 0-2, maar liet achterin wel flinke gaten vallen. Hier profiteerde Lavezzi optimaal van. Hij bracht in de rebound van zijn eigen schot de 1-1 op het scorebord. In de slotfase schudde Valencia nog een slotoffensief uit hun mouw, maar kansen waren er nauwelijks meer te noteren.

Paris Saint-Germain*

1 - 1

Valencia

66' Lavezzi    55' Jonas

Gele kaart: Lavezzi (Paris Saint-Germain), Albelda, Víctor Ruiz, Soldado, Parejo, Banega (Valencia)

Juventus - Celtic

Juventus heeft eenvoudig de kwartfinales van de Champions League bereikt. Na de 0-3 overwinning in Schotland werd Celtic in Turijn op een 2-0 nederlaag getrakteerd.

Celtic begon aanvallend en was met een aantal schoten gevaarlijk voor het doel van Buffon. De Schotse hoop was echter na een klein half uur weg nadat Matri de 1-0 namens Juventus scoorde. Met een intikkertje uit de rebound kwam de spits tot scoren.

De mooiste aanval van de avond leverde na rust het tweede doelpunt van Juventus op. Een pass van Pirlo belandde achter de Celtic-defensie bij Vidal, die vervolgens Quagliarella simpel de 2-0 liet aantekenen. Celtic ging op zoek naar de eretreffer, maar deze niet op het scorebord brengen.