'Kate Middleton verwacht dochter'

Het lijkt erop dat de Britse prins William en zijn vrouw Kate een dochter krijgen. Tijdens een bezoek aan het Engelse Grimsby liet Kate zich ontvallen dat ze in verwachting is van een meisje, vertellen omstanders aan de Britse krant The Telegraph.

"Dank je wel, dit neem ik mee voor mijn d...", zei Kate nadat ze een knuffelbeer in ontvangst nam. "Je wou dochter zeggen", wierp een omstander de hertogin van Cambridge voor de voeten. "Nee, we weten het niet", zei Kate vervolgens over het geslacht van haar ongeboren spruit. "Volgens mij weet je het wel", drong de vrouw aan. "We vertellen niets", antwoordde Kate.

De 31-jarige hertogin moet in juli bevallen van haar eerste kind. Tijdens haar bezoek aan Grimsby vertelde Kate dat ze de baby geregeld voelt schoppen. "Ik vroeg haar of de baby beweegt en schopt en ze antwoordde dat het kind dat erg vaak doet", vertelt een man die uren in de kou stond om de hertogin te zien.

Kates zwangerschap kwam begin december aan het licht toen de hertogin met ernstige misselijkheid in het ziekenhuis belandde. Als William en Kate inderdaad een dochter krijgen, krijgt ze de titel prinses. De Britse koningin Elizabeth kondigde in januari aan dat ze een regel uit 1917 aanpast. Daarvoor zou een dochter slechts de titel lady krijgen.