Zoektocht naar vermist Brabants meisje afgeblazen

De politie heeft de zoektocht naar een mogelijk vermist meisje in Soerendonk gestaakt. Dat is besloten omdat er geen melding van een vermissing binnenkwam. Ook zijn er geen sporen en aanwijzingen die de ontvoering kunnen bevestigen, meldt de politie.

Dinsdagmiddag kwam een melding binnen dat een ongeveer 6-jarig meisje zou zijn ontvoerd op de Dorpsakkers. Het kind zou zijn meegenomen in een zwarte bestelbus door een stevige, kalende man met grijs haar van ongeveer 55 jaar.

De politie nam de melding zeer serieus en startte een grote zoektocht. Tientallen agenten deden mee aan de actie. Ook werd een politiehelikopter ingezet. Rond 21.00 uur is de actie afgeblazen. De politie doet nog wel onderzoek naar de melding.

Volgens Omroep Brabant heeft de mogelijke dader vorige week ook al willen toeslaan. De omroep is in het bezit van een brief van de plaatselijke basisschool aan de ouders van de leerlingen over een vermeende kinderlokker. De directeur schrijft dat donderdag een kind gevraagd is om mee te gaan naar een auto, eveneens door een gezette man in een zwarte bus. De politie zoekt uit of er een verband is.