Rijkste man ter wereld blijft Slim

Carlos Slim is voor de vierde jaar op rij de rijkste man ter wereld. Met een geschat vermogen van 73 miljard dollar (56 miljard euro) staat hij opnieuw boven aan de ranglijst van zakenblad Forbes. De Mexicaan wordt in de lijst gevolgd door Microsoft-miljardair Bill Gates en de Spaanse grootaandeelhouder in Zara Amancio Ortega. Dat blijkt maandag uit de door Forbes gepresenteerde lijst.

De rijkste Nederlander Charlene de Carvalho-Heineken staat in de top honderd van de lijst. Met een geschat vermogen van elf miljard dollar staat zij op de 94e plek en is ze de dertiende vrouw op de lijst. In totaal staan er zes Nederlanders op de lijst van 1426 miljardairs, onder wie John de Mol en Joop van den Ende.

De 73-jarige Slim is grootaandeelhouder van het Mexicaanse telecombedrijf América Móvil, dat vorig jaar bijna 28 procent van de aandelen KPN in handen kreeg. Slim zag zijn vermogen volgens Forbes in een jaar tijd met vier miljard dollar stijgen. Dat gebeurde ondanks de koersdaling van KPN. Zijn telecombedrijf bood acht euro per aandeel KPN, terwijl het Nederlandse aandeel inmiddels onder de drie euro staat.

De Spanjaard Ortega is volgens Forbes dit jaar de grote winnaar op de lijst. Zijn vermogen steeg met 19,5 miljard dollar tot 57 miljard dollar. Daarmee stoot de 76-jarige voor het eerst sinds 2000 de belegger Warren Buffett uit de top drie.


Carlos Slim blijft rijkste man ter wereld (Foto: Novum)