Sprinkhanenplaag bedreigt Egypte

Terwijl in Israël voorbereidingen worden getroffen voor de viering van Pesach, waarmee de uittocht van de joden uit Egypte wordt herdacht, heeft het ministerie van landbouw alarm geslagen over een grote sprinkhanenplaag in het buurland. Het ministerie riep de bevolking maandag op waakzaamheid te betrachten en melding te maken van iedere sprinkhaan die in zicht komt.

Bijbelse tijden herleven in het land van melk en honing. Met Pesach wordt herdacht hoe de joden eeuwen geleden bevrijd werden van de slavernij in Egypte, maar pas toen de heersende farao overtuigd was van de macht van de god van de Israëlieten, nadat zijn land geteisterd was door tien plagen. Een daarvan was een sprinkhanenplaag die het land verduisterde en niets groens aan de bomen overliet.

Nu wordt Egypte dus opnieuw bedreigd door een sprinkhanenplaag. Grote zwermen insecten zijn al in het land aangekomen en bedreigen daar de oogst. Van kikkerregens, water dat in bloed verandert of massale kindersterfte lijkt voorlopig nog geen sprake te zijn.