FOK!filmtips van de dag: Inception

Elke dag worden er meerdere films op televisie uitgezonden. Welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daaraan een dvd-tip. Valt er vanavond nog wat te kijken? Je leest het op FOK!

Chrissy heeft een psychische aandoening. Daardoor kan ze moeilijker een zelfstandig bestaan leiden. Haar jongere zus is gedwongen voor haar te zorgen. Tijdens haar tienerjaren werd bij Chrissy, een rol van Kathy Bates, een bipolaire stoornis geconstateerd. Judy, gespeeld door Elizabeth Perkins, die zich juist op haar carrière had gestort, wordt verantwoordelijk voor haar zus na de dood van hun moeder.

My Sister's Keeper is een tikje sentimenteel televisiedrama. De film is een bewerking van het gelijknamige boek van Margaret Moorman die haar eigen ervaringen als de zus in de gedwongen rol van verzorger beschrijft. Om 20.30 uur op RTL8.

 

Dom Cobb, vertolkt door Leonardo DiCaprio, is een handige dief. Een ware meester op het gebied van 'extraction': het stelen van waardevolle geheimen uit het onderbewustzijn van mensen die in de droomfase verkeren, wanneer het brein het meest kwetsbaar is. Cobb krijgt de kans zijn oude leven weer terug te krijgen, in ruil voor het uitvoeren van een vrijwel onmogelijke 'inception'.

Cobb en zijn team van specialisten moeten deze keer geen idee stelen, maar het in iemands brein plaatsen. Als ze hierin slagen, zou het de perfecte misdaad zijn. Maar hoe goed ze alles ook plannen en hoe groot hun expertise ook is, niets kan het team voorbereiden op de gevaarlijke vijand die elke stap die ze nemen lijkt te kunnen voorspellen. Een vijand die alleen Cobb had kunnen zien aankomen.

Na het enorme succes van The Dark Knight kreeg filmmaker Christopher Nolan carte blanche van filmstudio Warner Bros. om deze oorspronkelijke film te maken. Na Memento en The Prestige is Inception opnieuw een complexe thriller geworden. Om 20.30 uur op SBS6.

LET OP: Inception gaat om 22.45 uur weer verder na Hart van Nederland.