Zenderbazen willen weer af van Jay Leno

Jay Leno staat op het punt opnieuw zijn baan als presentator van de Tonight Show kwijt te raken. NBC, de zender die de latenighttalkshow uitzendt, zou de 62-jarige komiek willen vervangen door de 38-jarige Jimmy Fallon om een jonger publiek te trekken.

In mei wordt waarschijnlijk bekendgemaakt dat Leno begint aan zijn laatste seizoen, laten vooraanstaande tv-bronnen weten aan entertainmentsite The Hollywood Reporter. Fallon, momenteel presentator van het programma Late Night, zou rond de zomer van 2014 beginnen aan zijn nieuwe klus.

Leno trekt een groot, maar oud publiek en NBC ziet veel jonge kijkers vertrekken naar de concurrent. "Ik snap best waar die angst vandaan komt en dat ze vinden met Fallon de oplossing in huis te hebben", zegt een bron. Een woordvoerder van Leno weigert te 'speculeren op basis van geruchten'.

Vier jaar geleden moest Leno om dezelfde reden al afstand doen van de Tonight Show. Hij werd toen vervangen door de jongere Conan O'Brien. Het aantal kijkers van het programma liep toen echter terug, waarop Leno werd teruggehaald.