Man rijdt politiebureau Tilburg binnen

Een 52-jarige man is zaterdagmiddag met een auto het hoofdbureau van de politie in Tilburg ingereden. Niemand is gewond geraakt, meldt een politiewoordvoerder. De man heeft verklaard dat hij werd achtervolgd.

Het voorval vond rond 13.45 uur plaats op de Ringbaan-Oost. De automobilist reed eerst door een slagboom op een parkeerdek, om vervolgens door de glazen schuifpui die de hoofdingang van het bureau vormde te rijden. Achter die pui ligt een hal en een tweede schuifpui, waar de man ook doorheen reed. Hij kwam tot stilstand op de plek waar normaal bezoekers zitten te wachten.

Niemand was in de hal van het bureau aanwezig toen de man er met zijn wagen inreed. Zodoende raakte niemand gewond. De bestuurder zelf bleef ook ongedeerd.

De schade is groot, aldus de zegsvrouw. "Twee grote glazen schuifpuien zijn kapot, de slagboom ligt op zijn kant en is er helemaal uitgeknald. Het is een behoorlijke klap geweest."

De man maakte een verwarde indruk. Hij wordt nog verhoord. Onderzoek moet nog uitwijzen of de man echt werd achtervolgd.