FOK!filmtips van de dag: The Science of Sleep (La science des rêves)

Elke dag worden er meerdere films op televisie uitgezonden. Welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daaraan een dvd-tip. Valt er vanavond nog wat te kijken? Je leest het op FOK!

Stage Entertainment brengt vanaf gisterenavond Sister Act op de planken in het AFAS Cirustheater in Scheveningen. NET5 speelt daar handig op in door om 20.00 uur de muzikale (misdaad)komedie Sister Act uit te zenden.

Whoopi Goldberg is kroongetuige in een moordzaak en moet daarom onderduiken in een klooster. Ze speelt een stoere, vrijgevochten nachtclubzangeres die dus verblijven moet bij rustige en brave nonnetjes. Ze zorgt voor wat leven in de brouwerij, maar daar is niet iedereen blij mee.

 

Two Weeks Notice is de debuutfilm van regisseur Marc Lawrence. Hij regisseerde wel al de televisieserie Sweet Valley High in 1994 en schreef mee aan het script voor Miss Congeniality, waar Sandra Bullock ook een rol in vervulde. De mannelijke hoofdrol in deze romantische komedie is voor Hugh Grant, die ook nu weer het kunstje van de onweerstaanbare charmeur mag opvoeren. Hoewel Grant en Bullock het natuurlijk hevig ontkennen, zijn er nog steeds sterke geruchten dat de twee tijdens de opnames van de film verliefd op elkaar zijn geworden.

Lucy Kelson is advocate. Haar baas is George Wade, eigenaar van Wade Corporation. Wade ziet haar echter meer als een persoonlijke verzorgster dan als een werknemer. Hij heeft genoeg geld, is charmant en ook ongelooflijk zelfverzekerd. Kelson heeft er echter meer dan genoeg van om zijn stropdassen uit te zoeken en hem te verzorgen. Na een paar maanden besluit ze ontslag te nemen. Nu moet Wade zich de vraag stellen of het te laat is om nog te zeggen dat hij eigenlijk heel veel van Kelson houdt. Te zien op NET5 om 22.00 uur.

Een twaalfjarige jongen wordt samen met zijn moeder het middelpunt van een groot gevecht tussen twee groepen weerwolven. Volgens een oude Navajo-legende kan de jongen de vloek van de weerwolf beëindigen wanneer hij zijn dertiende levensjaar bereikt. De ene groep weerwolven is echter tevreden met zijn weerwolfbestaan en wil de jongen doden om dit te voorkomen. De andere groep wil juist dat er eind komt aan de vloek die op hen rust. Daartoe nemen ze de jongen in bescherming en al gauw barst de oorlog tussen de twee groepen weerwolven los. Skinwalkers is om 00:25 uur te bekijken op SBS6.

De Franse regisseur Michel Gondry begon zijn carrière met opmerkelijke videoclips voor artiesten als Björk, Massive Attack en Kanye West. Zijn eerste speelfilm Human Nature van scriptschrijver Charlie Kaufman was nog geen groot succes. Eternal Sunshine of the Spotless Mind maakte Gondry echter in één klap tot gewild regisseur. Voor het verfrissende script van Eternal Sunshine wonnen Kaufman en Gondry een Oscar en ook de prachtige acteerprestaties van Kate Winslet en Jim Carrey bleven niet onopgemerkt. Het script voor The Science of Sleep schreef Michel Gondry in zijn eentje. De twee geliefden uit de film worden gespeeld door Gael García Bernal en Charlotte Gainsbourg.

In het leven van Stephane Miroux lopen dromen en realiteit vaak dwars door elkaar heen. In zijn dromen is hij de charismatische presentator van Stephane TV, waarin hij vertelt over de wetenschap van zijn dromen. In het echte leven heeft hij echter een saaie baan en doet hij niets anders dan stilletjes verliefd zijn op buurmeisje Stephanie. In eerste instantie ziet ze het wel zitten in Stephane, maar zijn kinderlijkheid en verstoorde relatie met de realiteit doen haar twijfelen. Stephane krijgt ondertussen tips van zijn collega Guy, maar die helpen hem niet; op zoek naar een oplossing duikt hij weer zijn dromen in. Om 01:05 start dit komisch en fantasievol drama op BBC2.