Derde deel The Hobbit uitgesteld

Het blijkt dat een film in Middle-Earth in de zomer toch niet zo'n goed idee is. Waar het derde deel van The Hobbit: There and Back Again eerst werd verwacht in juli 2014, is nu besloten door Peter Jackson en kornuiten dat ze toch wat langer nodig hebben. De film zal nu 17 december 2014 uitkomen.

Het project The Hobbit heeft niet zo'n soepele levensweg als de eerdere Lord of the Rings trilogie. Voordat er überhaupt werd gefilmd was men al jaren verwikkeld in allerlei rechtszaken. Vervolgens worden twee films toch drie films, en uiteindelijk wordt het derde deel nog een half jaar uitgesteld. In ieder geval is het kostje voor de komende kerstvakanties verzorgd voor de bioscopen. Want hoewel het eerste deel gematigd enthousiast werd ontvangen, zullen de komende films weer meer dan genoeg geld in het laatje brengen. Het tweede deel, The Desolation of Smaug, zal nog steeds 13 december 2013 verschijnen.

Update 12.00 uur

Naar verluidt is de 'vertraging' te danken aan het feit dat de producenten de concurentie met X-Men: Days of Future Past willen voorkomen. Zowel het derde Hobbit deel als de nieuwste telg in de X-Men franchise stonden gepland voor 16 juli 2014.

Gollum Santa
Een kerstmuts staat Gollum toch beter dan zomers hoedje