Geen bewijs voor matchfixing in WK-kwalificatieduel

Een onderzoek naar de WK-kwalificatiewedstrijd tussen Libanon en Qatar heeft geen bewijs voor omkoping opgeleverd. Dat concludeert de Aziatische voetbalbond AFC op basis van een rapport uit Libanon. De voor het leven geschorste Ramez Dayoub hielp Qatar vorig jaar juni met een enorme verdedigingsfout aan een 1-0 overwinning.

De Libanese voetbalbond maakte dinsdag bekend dat internationals Dayoub en Mahmoud al Ali nooit meer welkom zijn in het voetbal. Nog eens 22 voetballers kregen schorsingen variërend van een tot drie seizoenen. Zij worden ervan beschuldigd om in ruil voor grote sommen geld met opzet wedstrijden te hebben verloren.

De zaak was voor het AFC het signaal om, voornamelijk door de grote fout van Dayoub, de wedstrijd Libanon-Qatar onder de loep te nemen. Een dag later heeft de bond de conclusie al klaar. "Er is ons niets bekend over verdachte omstandigheden rondom die wedstrijd", staat in een verklaring. Qatar is door de zege nog volop in de race voor een plaats op het WK voetbal van volgend jaar in Brazilië.