One Direction uitgeroepen tot slechtste band

De lezers van muziekblad NME zijn geen fans van One Direction. De Britse boyband kreeg woensdagavond de NME Award voor slechtste band. Bandlid Harry Styles kreeg de titel boef van het jaar toegekend.

One Direction was woensdag niet aanwezig bij de uitreiking van de prijzen, maar de bandleden kregen al snel lucht van hun 'succes'. "Glasgow, bedankt voor vanavond", twitterde Harry Styles na het concert in de Schotse stad. "En NME bedankt voor mijn award. Je moet het ruige en het gladde een beetje combineren, niet?"

The Rolling Stones, dit jaar de grootste kanshebbers bij de NME Awards, wisten twee van hun vier nominaties te verzilveren. De rockers werden uitgeroepen tot beste liveband en de film over de band viel in de prijzen. Ook onder meer The Killers, Florence + The Machine en Blur gingen niet met lege handen naar huis.

De openingsceremonie van de Olympische Spelen, die vorig jaar plaatsvonden in Londen, werd verkozen tot muziekmoment van het jaar. Volgens de lezers van NME heeft rockband Muse de beste fans.