[Copa Del Rey] Atlético volgt rivaal Real naar finale

In navolging van Real Madrid heeft Atlético Madrid zich geplaatst voor de finale van de Copa del Rey. De ploeg van trainer Diego Simeone trok voor de tweede keer aan het langste eind in Sevilla. Net als in Madrid won Atlético vanavond in Andulusië met 2-1. Al binnen zes minuten was de spanning uit het duel, toen Diego Costa de score opende namens de bezoekers.

Topschutter Radamel Falcao gooide de wedstrijd net voor het half uur op slot door op aangeven van Costa raak te schieten: 0-2. Vijf minuten voor rust deed Sevilla wat terug, toen Jesus Navas zichzelf vrij maakte in het strafschopgebied en met een geplaatst schot voor de aansluitingstreffer zorgde (1-2).

Een kwartier voor tijd moest Sevilla met tien man verder, nadat Gary Medel tegen zijn tweede gele kaart aanliep. Toch liet Atlético een tweede zege nog uit handen glippen; Ivan Rakitic zorgde vlak voor tijd voor de 2-2 eindstand. Vlak daarna kreeg ook Sevilla-speler Geoffrey Kondogbia een rode kaart, waardoor de thuisploeg het duel met negen man eindigde.

Atlético plaatst zich voor de finale van de Copa en komt daarin uit tegen Real, dat zich gister al ten koste van FC Barcelona verzekerde van een plaats.