Kamerleden willen Fyra-treinstel van dichtbij zien

De Tweede Kamerleden die zich bezighouden met de discussie rondom de Fyra, gaan op locatie een treinstel bezichtigen tijdens een expertmeeting over de probleemtrein. Dat liet VVD-Kamerlid Betty Boer woensdag weten op Twitter.

"Er komen veel geluiden uit het buitenland over de fabrikant AnsaldoBreda, maar wij willen nu wel eens zelf experts horen over de trein", legt De Boer uit. "We moeten toetsen of de NS verder moet met de Fyra en dat willen we nu eens doen op basis van deskundigen van buiten de NS. Dat zou bijvoorbeeld kunnen gaan om mensen van de TU Delft of deskundigen uit het buitenland." Daarnaast willen de Kamerleden wel eens met eigen ogen zien wat er nu mis is met de treinstellen, aldus het Kamerlid.

Het werkbezoek staat gepland voor maart, meldt De Boer. Een afvaardiging van zo'n acht Kamerleden zal zich daarvoor naar het rangeerterrein bij Watergraafsmeer in Amsterdam begeven, waar de Fyra's momenteel gestald zijn in afwachting van een besluit over hun lot.

Een woordvoerder van de Tweede Kamer laat weten dat er nog een officieel voorstel voor een dergelijk werkbezoek moet komen. Over twee weken neemt de Kamercommissie Infrastructuur en Milieu, waar onder meer De Boer deel van uitmaakt, een besluit.


Kamerleden willen Fyra-treinstel van dichtbij zien (Foto: Novum)