[PL Darts] Voorbeschouwing week 4

In de vierde week van de Premier League of Darts reizen de tien deelnemers naar het zuidwesten van Engeland, waar gespeeld zal worden in de Exeter Westpoint Arena. Na drie speelronden begint de eerste tekening in de stand te komen.

Zesvoudig Premier League kampioen Phil Taylor staat ‘gewoon’ weer bovenaan en de spelers onderaan de ranglijst moeten zich langzaam zorgen gaan maken of ze na negen weken de competitie mogen voortzetten. Deze week krijgen we met de confrontatie tussen Robert Thornton en Gary Anderson voor het eerst in de geschiedenis een duel tussen twee Schotten in de Premier League. Wij blikken wederom vooruit op de partijen van de Nederlanders Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld.

Programma week 4:

 Robert Thornton  -  Gary Anderson
 Andy Hamilton  -  Michael van Gerwen
 James Wade  -  Phil Taylor
 Wes Newton  -  Adrian Lewis
 Raymond van Barneveld  -  Simon Whitlock


Andy Hamilton – Michael van Gerwen
Na de prachtige overwinning van vorige week op landgenoot Raymond van Barneveld (7-3) en de tussentijdse successen in Crawley waar hij tweemaal de UK Qualifiers won, moet Michael van Gerwen zich haast onverslaanbaar voelen. De vorm van Mighty Mike wordt door alle spelers gevreesd en ook Andy Hamilton zal niet met een gerust gevoel afreizen naar Exeter.

Hoewel beide spelers qua punten (vier) gelijk staan, is de Nederlander huizenhoog favoriet. Voor de camera’s speelden beide heren vier keer tegen elkaar en beide wonnen twee van die duels. De laatste keer was het Hamilton die won tijdens de Players Championship Finals van 2012. Ook toen gaf overigens niemand een stuiver voor de kansen van The Hammer, want ook toen was Van Gerwen al in topvorm. Vlak Hamilton dus niet uit.

Raymond van Barneveld – Simon Whitlock

Simon Whitlock en Raymond van Barneveld verloren vorige week allebei ruim van respectievelijk Phil Taylor en Michael van Gerwen. Beide heren hebben morgenavond dus wat recht te zetten.

Barney en The Wizard kwamen elkaar onlangs nog tegen op het WK, toen Van Barneveld veel te sterk was in de kwartfinale met 5-1. In de Premier League is de onderlinge stand echter 4-1 in het voordeel voor de Australiër. De wedstrijden tussen Whitlock en Van Barneveld zijn altijd leuk om te zien omdat voor de winst goed spel een vereiste is. Hopelijk kunnen ze elkaar opstuwen naar een hoog niveau.

Morgen is de Premier League te zien op TV via RTL7 vanaf 20.15 uur. Op vrijdag is er een ruime samenvatting van de gespeelde wedstrijden te zien rond de klok van 22.00 uur op RTL7. Alle wedstrijden van de Premier league zijn elke donderdag live te volgen via de live stream van RTL7darts.nl.