[JL] Sparta thuis hard onderuit tegen Den Bosch

Sparta Rotterdam heeft maandag de eerste thuisnederlaag van het seizoen geleden. De koploper van de Jupiler League ging op het Kasteel met maar liefst 5-1 onderuit tegen FC Den Bosch. Sparta kwam via Iliass bel Hassani nog wel op voorsprong, maar had daarna niets meer in de melk te brokkelen.

Sparta leek na de winterstop met vier zeges op rij hard op weg naar de Eredivisie. Den Bosch, eveneens bezig aan een mooie reeks, bleek echter maling te hebben aan de reputatie van de Rotterdammers. Via Tom van Weert en Randy Wolters werd de achterstand nog voor rust omgebogen in een voorsprong. In de tweede helft maakten opnieuw Wolters, Benjamin van den Broek en Ralf Seuntjens de vernedering voor Sparta compleet.

MVV Maastricht profiteerde optimaal van de uitglijder van Sparta. De Limburgers wonnen door late goals van Tom van Hyfte en Michael la Rosa met 2-0 bij FC Oss. Het verschil tussen Sparta en MVV bedraagt nog maar één puntje.

In de strijd om de derde periode lieten De Graafschap en Go Ahead Eagles geen steek vallen. De Graafschap won met 5-2 van Go Ahead Eagles, Volendam was FC Dordrecht met 6-1 de baas. Beide ploegen hebben evenveel verliespunten, maar Volendam heeft volgende week maandag nog een wedstrijd tegoed.