Ondersteuning nostalgische versie RuneScape

Jagex, de makers van de free to play adventuregame RuneScape bevestigen de lancering van Old School RuneScape, nadat vele fans al hun steun hadden betuigd om deze service te hosten op de RuneScape-website.

RuneScape in de oorspronkelijke vorm eind 2007 is door de spelers vaak geroemd als een van de meest bepalende periodes van de game. Sinds 2007 heeft de game grote verbeteringen ondergaan, waaronder een volledig nieuwe grafische- en audio-engine, een upgrade van het vechtsysteem, additionele quests en updates die wekelijks zijn toegevoegd.

De spelers van Runescape bepalen volgende week met hun stem in hoeverre de Old School RuneScape ondersteuning moet krijgen, variërend van een basisservice met minimaal kritisch onderhoud, tot wellicht een volledig ontwikkelteam dat verder bouwt aan de game in een andere richting, waarvoor de spelers hebben gestemd.

"Het is niet de eerste keer dat we zo’n belangrijke beslissing hebben overgelaten aan onze community", aldus Mark Gerhard, Jagex CEO, "In 2011 deden we een vergelijkbare poll, waarbij onze spelers konden bepalen of we Free Trade en de Wilderness, die uit de game waren gehaald, weer terug moesten halen. We zijn erg gepassioneerd over het ontwikkelen van innovatieve en tot de verbeelding sprekende content voor onze spelers en streven in alles na om onze community te verrassen en vermaken. Dit jaar is onze ambitie hetzelfde en willen we een game bouwen voor het volgende decennium. De toewijding, passie, feedback en het enthousiasme van onze spelers vormt de kompas, energie en voldoening die kracht geeft aan Jagex."

Gerhard gaat verder: "Er komt altijd een bepaalde nostalgie kijken als je praat over dingen uit het verleden, dus moesten we echt zeker weten dat Old School RuneScape iets is dat een behoorlijk aantal spelers oprecht wilden, in plaats van dat ze een vluchtige interesse hebben. Met meer dan 250.000 stemmen die al zijn uitgebracht is de populariteit van dit initiatief duidelijk."

De vroege toegang tot de Old School 2007 servers start vandaag en alle spelers die stemmen kunnen hun avontuur al beginnen voor de officiële lancering. De poll blijft open voor spelers om te spelen tot en met vrijdag 1 maart a.s. Om te stemmen kun je gaan naar: www.RuneScape.com/oldschool.