PS4-abonnement biedt toegang tot duizenden spellen

Abonnementen voor de PlayStation 4 moeten gamers toegang bieden tot duizenden spellen. Dat is de droom die Sony-topman Shuhei Yoshida voor ogen heeft, vertelt hij in een interview met de Britse krant The Guardian. Games kunnen via het PlayStation Network online gestreamd worden naar de PS4, vergelijkbaar met on-demand films.

Dankzij Gaikai, een internetdienst voor het streamen van games, kunnen bijvoorbeeld PlayStation 3-spellen gespeeld worden op moderne smartphones, de PlayStation Vita en de PlayStation 3. Yoshida acht het wenselijk dat gamers met een abonnement toegang krijgen tot nagenoeg alles wat ooit is gemaakt voor de Playstation-spelcomputers.

Voor de PlayStation 3 kunnen consumenten al een abonnement afsluiten. Met een PlayStation Plus-lidmaatschap krijgen gamers gratis games, korting op spellen en meer online opslagruimte.

Yoshida ziet een toekomst voor zich waarbij verschillende abonnementen worden aangeboden. "We kunnen gouden, zilveren of platina abonnementen aanbieden bijvoorbeeld", zegt de topman tegenover de krant. Dergelijke abonnementen zijn pas handig wanneer Sony genoeg content te bieden heeft, liet hij aantekenen.

De PlayStation 4 moet dit najaar op de markt komen.


PS4-abonnement biedt toegang tot duizenden spellen