Dertien atleten naar EK indoor

De Atletiekunie vaardigt dertien atleten af naar het EK indoor dat van vrijdag tot en met zondag in Göteborg wordt afgewerkt. Dat meldt de bond maandag. Meerkamper Eelco Sintnicolaas is de grootste medaillekandidaat van de Nederlandse afvaardiging. Dafne Schippers en Robert Lathouwers kunnen mogelijk verrassen op respectievelijk de 60 en de 800 meter.

Sintnicolaas krijgt op de zevenkamp gezelschap van Pelle Rietveld. Op de vijfkamp komen Remona Fransen en Nadine Broersen in actie. Schippers en Jamile Samuel lopen de 60 meter, Sharona Bakker de 60 meter horden. Bij de mannen loopt Koen Smet die laatste afstand ook.

Lathouwers krijgt op de 800 meter concurrentie van Thijmen Kupers, Mark Nouws loopt de 1500 meter. Hink-stap-springer Fabian Florant en 400 meter-loopster Madiea Ghafoor zijn de laatste afgevaardigden.

Programmamanager topatletiek Willem van der Worp heeft vertrouwen in de ploeg. "We hebben een team waarvan een groot aantal zich al vroeg gekwalificeerd heeft, met meestal een ruime marge ten opzichte van de limiet. We vliegen woensdag aanstaande dan ook met optimisme naar Göteborg", stelt hij. Hij memoreert bovendien dat Nederland de afgelopen negen EK's indoor een medaille haalde.