FOK! wat een weer...Lichte sneeuw

Goedemorgen! Met name in het zuiden van het land heeft het behoorlijk gesneeuwd en plaatselijk viel er daar méér dan tien centimeter. Ook elders in het land viel en valt er sneeuw, maar dan wel in veel kleinere hoeveelheden.

Vandaag overheerst de bewolking en blijft er geregeld lichte neerslag vallen. In eerste instantie zal dat sneeuw zijn, maar later op de dag is er ook natte sneeuw of regen mogelijk. Zelfs de kans op ijzel is niet geheel uitgesloten en dit moeten we dus even in de gaten blijven houden. In het zuidoosten blijft het nog lange tijd gewoon sneeuwen en kan het sneeuwdek nog verder aangedikt worden. De activiteit van de neerslag zal wel langzaamaan gaan afnemen. Langs de kust loopt de temperatuur op tot 2 graden boven nul, maar in het zuiden zal het moeilijk worden om het vriespunt te gaan halen. De wind blijft vrij krachtig waaien uit het noordoosten.

De komende dagen zullen de temperaturen geleidelijk omhooggaan. Toch zijn er ook weer aanwijzingen dat de échte verzachting aan onze neus voorbij zal gaan en dat er een frisse noordelijke stroming tot ontwikkeling gaat komen. Enfin, ik blijf het volgen.

Wij zouden graag zien waar onze users vandaag uithangen en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's verschijnen bij het weerbericht van morgen.

Wil je eindelijk wel eens weten waarom het steeds precies boven jouw hoofd regent? Of waarom de zon altijd lijkt te schijnen op het moment dat jij met een kater wakker wordt? Mail je vragen over het weer naar weer@fok.nl en de weercrew maakt je weer wijzer.

Wandeling qltel Het was somber weer gisteren toen qltel een flinke wandeling maakte. Er is duidelijk te zien dat het nog géén lente is.

Boswandeling in somber weer
Ook in het bos is het nog maar een kale bedoeling, maar qltel laat zich er niet door afschrikken.