[Primera Divisíon] Zaragoza houdt Valencia van plaats vijf

Real Zaragoza heeft tegen Valencia een indrukwekkende prestatie geleverd door met tien man een 2-2 gelijkspel af te dwingen. Real Zaragoza bracht Valencia al vroeg in het duel in de problemen. De thuisploeg kreeg reeds na vijf minuten een strafschop toegewezen, die door Apoño werd benut. Los Che kregen het benauwder toen Hélder Postiga na ruim een half uur spelen zijn ploeg op 2-0 zette via een doeltreffende kopbal.

Valencia bleek echter over veerkracht te beschikken. De ploeg van Ernesto Valverde kwam vond kort na het doelpunt van Postiga de aansluitingstreffer. Jonas wist in de 36e minuut de 1-2 te scoren, op aangeven van Roberto Soldado. In de tweede helft kwam Jonas nogmaals tot scoren en de kansen waren gekeerd.

Zaragoza kreeg het lastig in de slotfase, aangezien Leo Franco met een rode kaart van het veld werd gestuurd. Met tien man hield de thuisploeg echter het gelijke spel tot aan het laatste fluitsignaal vast. Voor Valencia betekent dit dat plaats vijf voorlopig aan Real Sociedad zal blijven toebehoren.