Vijfde plaatsen Veldt en Wild op WK

Tim Veldt is zaterdag vijfde geworden op het omnium bij het WK baanwielrennen. In de Wit-Russische hoofdstad Minsk werd hij bij het afsluitende onderdeel, de tijdrit, vierde. Zijn directe concurrent voor de vierde stek, Lucas Liss uit Duitsland eindigde echter net voor hem.

De zege op de tijdrit ging met een tijd van 1.02,271 minuten naar Aaron Gate uit Nieuw-Zeeland, die daarmee ook de titel op het omnium greep. Hij moest tegen titelverdediger Glenn O'Shea, maar bij de Australiër zat zijn achterwiel los. Na een lang oponthoud kwam O'Shea tot de vijfde tijd en zakte hij naar de derde plaats in het klassement. Zilver was er voor Lasse Hansen uit Denemarken.

Wild werd vijfde op de puntenkoers. Ze haalde zeventien punten en dat waren er vijf minder dan de Italiaanse Giorgia Bronzini die met het brons aan de haal ging. De wereldtitel was voor de Tsjechische Jarmila Machacova, zilver ging naar Sofia Arreola uit Mexico. De Britse Rebecca James won de wereldtitel op de sprint. Ze bleef Kristina Vogel uit Duitsland voor. Wai Sze Lee uit Hong Kong troefde Shuang Guo uit China af in de strijd om het brons.