[Bundesliga] Robben scoort bij zege Bayern op Werder

Bayern München-aanvaller Arjen Robben heeft zaterdag zijn basisplaats tegen Werder Bremen bekroond met een doelpunt. De vleugelspits opende de score in het met 6-1 gewonnen duel. Hij gaf bovendien de assist voor de 2-0 van Javier Martinez. Een eigen doelpunt van Theodor Gebre Selassie en goals van Mario Gomez (2x) en Franck Ribéry zorgden voor de score van Bayern. Kevin De Bruyne zorgde tussendoor voor de 4-1.

Robbens goal was door hem zelf opgezet. Halverwege de eerste helft stuurde de Groninger Philip Lahm op rechts weg. Diens voorzet naar de tweede paal leek voor Ribéry te zijn, maar door het midden kwam Robben aangerend en hij tikte de bal net voor de uitgestoken voet van zijn Franse ploeggenoot in het net.

De wedstrijd tegen Werder was voor Bayern-trainer Jupp Heynckes overigens ook een bijzondere. Als speler en trainer kwam hij bij elkaar tot duizend duels in de Bundesliga. Alleen Otto Rehhagel deed het beter. Hij heeft 1033 duels op zijn naam staan.

FC Augsburg deed uitstekende zaken in de strijd tegen directe degradatie. In eigen huis klopte de Beierse ploeg directe concurrent 1899 Hoffenheim met 2-1. Dong-Won Ji en Sascha Mölders scoorden voor de thuisploeg, Igor de Camargo deed in de blessuretijd wat terug.

Augsburg springt over Hoffenheim naar de zestiende plaats. Die geeft aan het einde van de rit recht op een promotie-/degradatieduel. De nummers zeventien en achttien degraderen direct.

Hamburger SV ging op bezoek bij Hannover 96 hard onderuit: 5-1. Namens de Hamburgers tekende Rafael van der Vaart zijn derde seizoensgoal aan. Hij scoorde uit een strafschop de 1-1. Mame Diouf, Szabolcs Huszti, tweemaal Didier Ya Konan en Mohammed Abdelloue scoorden voor Hannover.

VfB Stuttgart - FC Nürnberg en FSV Mainz - VfL Wolfsburg eindigden in remises. Bij beide duels werd het 1-1.