Moisander: "Niet alles opeens weggooien"

Ajax moet zich zondag herstellen van de Europese uitschakeling. De Amsterdammers ontvangen in eigen huis ADO Den Haag. Niklas Moisander hoopt zich te revancheren.

De Fin miste net als Lasse Schöne donderdag een strafschop tegen Steaua Boekarest. Ajax is daardoor niet meer actief in de Europa League. Moisander weet dat nu cruciale duels aanstaande zijn in de Eredivisie en de KNVB Beker. De regerend landskampioen speelt volgende week thuis in de halve finale van de KNVB Beker.

"Tegen ADO Den Haag en FC Twente moeten we laten zien écht om de titel te strijden en tussendoor kunnen we ons ten koste van AZ plaatsen voor de bekerfinale", aldus Moisander in gesprek met De Telegraaf. "We moeten voorkomen dat we in één klap alles weggooien." De Fin wil niet teveel nadenken over donderdagavond.

"Er zat druk op die strafschop, maar er zijn geen excuses voor die misser. Ik heb mijn verantwoordelijkheid gepakt, maar raakte de bal veel te veel aan de onderkant. Balen, want ik wist dat als ik zou scoren de druk bij Steaua zou liggen. Het komt hard aan dat we eruit liggen. We wilden door en Chelsea was de volgende tegenstander geweest. Dat soort duels hoop je te spelen", aldus Moisander, die dit seizoen overkwam van AZ.