50PLUS wordt overbodig

Bejaardenlobby 50PLUS wordt op termijn overbodig. Althans, dat denkt voorman Henk Krol. Volgens hem is het succes van zijn partij een teken voor de andere partijen om ouderen volledig te laten integreren in de maatschappij en wordt er duidelijk gemaakt dat ouderen niet meer als apart dienen te worden weggezet. 50PLUS is overigens een van de weinige partijen die uitsluitend opkomt voor één bepaalde groep ten koste van andere groepen.

Krol deed zijn uitspraken in een interview tijdens het radioprogramma Alles Mag op Zaterdag van omroep Brabant. Krol zegt zichzelf te zien als voorvechter van minderheidsgroepen. Eerst zette hij zich in voor homoseksuelen, nu zet hij zich in voor bejaarden.

50PLUS staat er in de peilingen sterk voor. De partij zou kunnen rekenen op een zetelaantal tussen de 16 en de 24 zetels. Toch hoopt Krol niet dat er binnenkort verkiezingen zullen plaatsvinden, aangezien er te weinig goede mensen beschikbaar zijn om al die zetels te gaan vullen. Bovendien dient er een redelijke kans te zijn dat een potentieel Kamerlid ook daadwerkelijk nog vier jaar in leven zal blijven.

De 50PLUS-lijsttrekker denkt het overbodig worden van zijn partij zelf niet meer mee te gaan maken. Krol is 62 jaar.