Trol mag niet naar de Oscars

De Oekraïense journalist Vitalii Sediuk is zondag niet welkom bij de Oscars. Dat heeft The Academy of Motion Picture Arts and Sciences, de organisatie achter de prestigieuze filmprijzen, Sediuk duidelijk gemaakt in een brief. Die brief is in handen van het Amerikaanse blad The Hollywood Reporter.

Sediuk zorgde eerder deze maand voor ophef tijdens de uitreiking van de Grammy Awards door tijdens de show het podium op te lopen. Vorig jaar zoende Sediuk Will Smith voor aanvang van de Russische première van Men in Black 3. De Oekraïense journalist gaf deze week aan ook graag de Oscars bij te wonen.

Daarvan kreeg The Academy lucht, waarna Sediuk een gepeperde brief kreeg. "De bijeenkomsten zijn privé en alleen op uitnodiging bij te wonen", schrijft The Academy over de uitreiking van de Oscars en de officiële afterparty. "Als je toch probeert binnen te komen, word je gearresteerd en vervolgd."

Sediuk heeft al een aanklacht aan zijn broek hangen. Na zijn stunt bij de Grammy's, die buiten het zicht van de camera werd gehouden, werd hij gearresteerd. Na een nacht in de cel mocht hij gaan, begin volgende maand moet hij zich bij de rechter verantwoorden.