Langeler: "Duel met Groningen extreem belangrijk"

PEC Zwolle kan de degradatiestreep verder achter zich laten zaterdag. De ploeg speelt uit bij FC Groningen. Zwolle-trainer Art Langeler voorziet een cruciaal voetbalweekend. "Groningen staat drie punten boven ons. Bij winst staan we dus gelijk, bij verlies zijn ze ver weg. Daarnaast speelt VVV tegen RKC en verwacht ik dat Willem II een goede kans maakt tegen NEC. Dus we moeten zelf resultaat halen als we niet weer zestiende willen staan na dit weekeinde", vertelt hij op de clubwebsite.

Hij hoopt op steun van het Zwolle-publiek. "Ik begrijp dat er veel supporters mee gaan naar Groningen. Wat zou er mooier zijn dan daar te winnen en dat met hen te vieren bij het vak. Gelukkig hebben de supporters niet zoveel te klagen op het moment, en zeker in uitwedstrijden hebben we al veel succes gehad maar elke keer is het weer geweldig als je het vak met Zwolle-mensen hoort zingen en joelen."

Woensdag speelt zijn ploeg de halve finale van de beker tegen PSV. "Een resultaat helpt ons verder in de toekomst en steunt ons in de manier van werken. Wat ons toch weer brengt bij woensdag... Om een goed gevoel te hebben naar de volgende wedstrijd, is het extreem belangrijk zaterdag goed te spelen en resultaat te halen."