[Bundesliga] Freiburg en Frankfurt in evenwicht

SC Freiburg is er niet in geslaagd de vierde plek van Eintracht Frankfurt te bedreigen. Het bleef 0-0 tussen de twee.

Freiburg begon met goede hoop aan het duel, want bij winst in eigen huis zou de ploeg over Frankfurt gaan naar de vierde plek. De openingsfase was echter voor de bezoekers, die Freiburg tien minuten lang onder druk hielden. Na twaalf minuten dacht Frankfurt te scoren, maar de goal werd afgekeurd wegens buitenspel.

Pas tegen de rust kwam Freiburg aan aanvallen toe, maar Karim Guédé en Jan Rosenthal konden Frankfurt-doelman Kevin Trapp niet verschalken. Na rust zette Freiburg goed door met Max Kruse als aanvalsleider.

Halverwege de tweede helft kreeg Freiburg een enorme kans. Matthias Ginter sprong als hoogste bij een corner en kopte goed in. Maar Frankfurt-verdediger Stefano Celozzi kon de bal van de doellijn wegwerken.

Beide ploegen kwamen vervolgens tot weinig grote kansen, waardoor de 0-0 een terechte uitslag is. Hamburger SV kan dit weekend mogelijk profiteren van deze uitslag in het duel met Hannover 96.