[EL] Uitslag Steaua Boekarest - Ajax

Ajax is in de tweede ronde van Europa League uitgeschakeld. Tegen Steaua Boekarest werd een 2-0 voorsprong uit de heenwedstrijd verspeeld waarna de Roemenen na strafschoppen te sterk bleken.

Na een sterk begin van Steaua was het Ajax wat de eerste grote kans van de wedstrijd kreeg. Eriksen schoot echter tegen Chiriches aan. De thuisploeg kreeg echter na een half uur goede mogelijkheid om op voorsprong te komen. Vermeer pakte een terugspeelbal van De Jong in zijn handen, met een indirecte vrije trap in het strafschopgebied tot gevolg. De vrije trap belandde vervolgens echter in de muur. Vijf minuten later was het wel raak. Latovlevici scoorde.

Bij het begin van de tweede helft was duidelijk dat Steaua weer alle hoop had op een goede afloop, want de ploeg was nu een stuk sterker. Ajax kwam nog goed weg toen Popa op de paal schoot, een kwartier voor tijd gebeurde het onvermijdelijke, Chiriches bracht de ploegen over twee duels gezien weer in evenwicht. Hierna zakte het tempo bij de Roemenen en kreeg Ajax zelfs mogelijkheden. Boerrigter trof echter de paal en een kopbal van Van Rhijn werd op het nippertje gekeerd.

Een verlenging was vervolgens noodzakelijk, maar deze leverde amper kansen op. In de strafschoppenreeks die uiteindelijk de beslissing moest brengen faalden Schone en Moisander, terwijl Steau Boekarest hun penalties perfect raak schoot.


Ajax-speler Kolbeinn Sigthorsson in duel met met Steaua Boekarest-speler Iasmin Latovlevici (Foto: Pro Shots)

Steaua Boekarest

2 - 0

AFC Ajax

 38' Latovlevici
 76' Chiriches
   
 
 Rusescu
 Nikolic
 Filip
 Latovlevici

Steaua Boekarest wint na
strafschoppen met 4-2 

Eriksen 
Schone 
S. de Jong 
Moisander 
 Gele kaart: Gardos, Prepelita, Filip (Steaua Boekarest), Eriksen, S. de Jong, Poulsen (AFC Ajax)
 
Stadion: Stadionul National, Boekarest
Toeschouwers: 38.000
Arbiter: Tagliavento (Ita)
 
Opstelling:   Opstelling:
Tatarusanu
Rapa
gardos
Chiriches
Latovlevici
Leandro Tatu (Parvulescu/77)
Prepelita (Filip/46)
Tanase (Nikolic/66)
Popa
Rusescu
Chipciu
  Vermeer
v. Rhijn
Alderweireld
Moisander
Blind
Poulsen
S. de Jong
Eriksen
Cuenca (Boerrigter/70)
Sigthorsson (Schone/71)
Fischer (Serero/82)