Mark Hamill keert waarschijnlijk terug in Star Wars

Na Harrison Ford als Han Solo is er nu ook sprake van dat Mark Hamill, 61, zal terugkeren als Luke Skywalker in de nieuwe Star Wars saga. Maar volgens Hamill zelf zijn er nog geen contracten getekend.

In de aanloop naar het daadwerkelijke maken van de films worden we vrijwel wekelijks getrakteerd op interessant Star Wars gerelateerd nieuws. Zo vertelt Hamill aan Entertainment Tonight dat enkele dagen voordat bekend werd dat Disney Lucasfilms zou overnemen, George Lucas met hem en Carrie Fisher (Prinses Leia) rond de tafel ging om hen het heuglijke nieuws te vertellen: Disney zou graag de acteurs zien terugkeren in hun originele rollen. Mochten zij echter geen interesse hebben dan kiest Disney ervoor om de iconen niet door andere acteurs te laten spelen. In plaats daarvan krijgen ze dan de Hicks-behandeling uit Alien 3. Een roemloze dood buiten het grote scherm. Hamill vertelt verder dat hij binnenkort een afspraak heeft met Michael Arndt, schrijver van de nieuwe delen, om zijn rol te bespreken. Hamill voorspelt een Obi-Wan Kenobi achtige rol voor Luke Skywalker. "Als de mooiste vrouw van het universum je zus blijkt te zijn, dan eindig ik waarschijnlijk net als Alec Guiness alleen als kluizenaar op een verre planeet met slechts enkele robots als gezelschap."

In het interview sprak Hamill verder zijn hoop uit op een gematigd gebruik van CGI (computereffecten) en in plaats daarvan, zoals in de originele trilogie, veel gebruik van praktische effecten. Ook is Hamill enthousiast over de losse Star Wars films. "De rijkdom van het Star Wars universum zonder de investering in het grote verhaal van de nieuwe trilogie laat ruimte over voor een frisse aanpak. Een beetje zoals in het James Bond universum." Op de vraag over welk karakter Hamill het liefst een stand-alone zou zien zegt hij: "Het zou over iedereen kunnen gaan, de meest insignificante bijfiguur is interessant genoeg. Wat is bijvoorbeeld het verhaal van de band in de Cantina, wat is hun deel in het geheel?"