Microsoft ziet weer schietspel uitlekken

Voor de derde keer in anderhalf jaar tijd is een schietgame van Microsoft uitgelekt. Na Gears of War 3 in september 2011 en Halo 4 in november vorig jaar is nu het schietspel Gears of War: Judgment voor de Xbox 360 een maand voor de release in het illegale circuit opgedoken. De game ligt pas 22 maart in de winkel.

Microsoft waarschuwt gamers de illegale kopie niet te spelen. Gamers die betrapt worden, worden geweerd van het Xbox Live-netwerk. Mogelijk wordt ook de politie ingeschakeld. "Onze beveiligingsafdeling en de politie werken samen om het probleem direct aan te pakken", liet het bedrijf dinsdag weten in een verklaring.

Het torrentbestand waarmee Gears of War: Judgment kan worden gedownload, wordt onder meer via The Pirate Bay verspreid. Halo 4 was enkele weken voor de release te downloaden, terwijl Gears of War 3 twee maanden eerder in het illegale circuit rondging.

In tegenstelling tot de schietspellen van Microsoft werden de afgelopen anderhalf jaar het kinect-spel Fable: The Journey, de dansgame Dance Central 3 en het racespel Forza Horizon zonder problemen op de markt gebracht.


Microsoft ziet weer schietspel uitlekken