John Williams wil nieuwe Star Wars muziek componeren

De man die zich met zijn filmmuziek onsterfelijk maakte voor miljoenen Star Wars fans wereldwijd, is ervan overtuigd dat hij ook gevraagd zal worden voor de komende films. John Williams won een Oscar voor zijn filmmuziek voor Star Wars Episode IV: A New Hope en was ook verantwoordelijk voor de muziek van alle andere films in de Star Wars saga.

In een interview met het John Williams Fan Network tijdens het Young Musicians Event zei de componist: "We gaan zo Star Wars spelen en elke keer als ik het speel, denk ik weer terug aan de eerste keer dat we het speelden tientallen jaren geleden. Ik noch George, of de andere betrokkenen hadden gedacht dat dit zo ver zou gaan. Dat er weer een vervolg zou komen en dat ik de thema's weer zou horen. Nu komen er nieuwe films vanaf 2015, 2016... dus moet ik zorgen dat ik er over een paar jaar weer klaar voor ben. Zodat ik weer kan samenwerken met George."

Het is onduidelijk of Williams zich enkel wil richten op de nieuwe trilogie (episodes VII, VIII en IX) of met zijn uitspraken ook doelt op de spin-offs die Disney recentelijk heeft aangekondigd.

Of J. J. Abrams, de regisseur die in ieder geval Star Wars Episode VII onder handen zal nemen, al afspraken heeft gemaakt met Williams, is nog onbekend.

Naar verwachting komt Star Wars Episode VII in 2015 of 2016 in de bioscoop.