Bezoekers uit de kleren bij naaktemannenexpositie

Een tentoonstelling over naakte mannen in de kunst is maandagavond bezocht door heel wat mannen in adamskostuum, en een enkele blote vrouw. De kunstminnende nudisten gingen bij aankomst in het Weense Leopold Museum uit de kleren, maar mochten hun sokken en schoenen aanhouden.

De bezoekers kwamen af op de tentoonstelling Nude Men from 1800 to Today, met driehonderd schilderijen, foto's, tekeningen en sculpturen van mannelijke naakten. Het avondbezoek, dat werd georganiseerd na sluitingstijd, werd georganiseerd nadat in november een man uit de kleren was gegaan in het Oostenrijkse museum.

De stripactie van de man werd breed uitgemeten in de media, waarna het museum verzoeken binnenkreeg voor een nudistenavond. "We kregen verzoeken binnen uit de hele wereld van mensen die door de tentoonstelling geïnspireerd waren. Ze vroegen ons 'kunnen we de expositie naakt bezichtigen'?'", zegt een woordvoerder.

In de rij voor de kaartjesverkoop bleek dat de interesse vooral groot was bij mannen. "Ik heb het getroffen", reageerde een vrouwelijke bezoeker. "Er zijn alleen maar mannen."

De expositie in het Leopold Museum doet het overigens ook goed bij de geklede bezoeker. Met een bezoekersaantal van ruim honderdduizend man sinds half oktober wordt het gezien als de succesvolste tentoonstelling van het museum tot nu toe.


Bezoekers uit de kleren bij naaktemannenexpositie (Foto: Novum)