Veertien pensioenfondsen korten zeven procent

Veertien pensioenfondsen verlagen vanaf 1 april de pensioenuitkering met zeven procent. In totaal moeten 68 pensioenfondsen vanaf dat moment een korting doorvoeren. Dat blijkt uit een dinsdag gepubliceerd overzicht van de pensioenkortingen dat is samengesteld door de Pensioenfederatie.

De branchevereniging benadrukt dat ruim tachtig procent van de 415 pensioenfondsen niet hoeft te korten. Voor mensen die zijn aangesloten bij een van de 68 fondsen die gaan korten, komt de gemiddelde daling uit op 1,9 procent, werd al eerder berekend door De Nederlandsche Bank (DNB).

Onder de fondsen die zeven procent korten zijn onder meer de pensioenfondsen van de beursgenoteerde bouwer Ballast Nedam, van voedingsconcern Meneba en van de voormalige supermarkt Super de Boer.

De fondsen moeten korten omdat zij niet genoeg geld in kas hebben om aan al hun toekomstige verplichtingen te voldoen. Van de 68 fondsen die in april de pensioenen verlagen, hebben 51 inmiddels duidelijkheid verschaft aan de deelnemers hoe hoog de korting precies is.

Van deze 51 fondsen verwachten er 29 ook volgend jaar de pensioenen te moeten korten.


Veertien pensioenfondsen korten zeven procent (Foto: Novum)