Cel geŽist tegen zwakzinnige voor misbruik meisjes

Een 27-jarige Groninger die ervan wordt verdacht vijf meisjes tussen de 12 en 16 jaar seksueel te hebben misbruikt, gaat als het aan justitie ligt drie jaar de cel in. Dat bleek maandag voor de rechtbank in Groningen.

Het misbruik vond plaats tussen 2007 en vorige zomer. De verstandelijk beperkte man had een van de meisjes via sociale media leren kennen en via haar kwam hij in contact met de andere meisjes. Onder hen was ook het zusje van het eerste slachtoffer. In ruil voor drank en sigaretten had hij seks met twee van de meisjes, van wie de jongste op dat moment 12 jaar was.

De man bekende na zijn aanhouding seks te hebben gehad met de meisjes. Volgens hem was er geen sprake van dwang. De advocaat van de Groninger vroeg de rechter rekening te houden met de verstandelijke beperking van zijn cliënt.

Naast de drie jaar cel eiste justitie ook een jaar voorwaardelijke celstraf, een behandeling in een psychiatrische kliniek en een traject bij de reclassering. De rechter doet over twee weken uitspraak.