SBS6 scoort kijkcijferflop met fantastisch nieuw format

Het wil voor SBS6 maar niet mee zitten. Nagenoeg elk format flopt genadeloos, en ook geniale nieuwe, superoriginele formats als 'Next Pop Talent' halen niet de beoogde kijkcijfers.

De talentenjacht, die anders is dan alle andere talentenjachten omdat de jury een hendel heeft, scoorde gisteren met de eerste aflevering een whopping 524.000 kijkers, goed voor een 25e plek in de top 25, en werd daarbij verslagen door onder andere Campinglife, komt een man bij de dokter en verborgen verleden.

De show, met in de jury supertalenten als Ruud de Wild, Glennis Grace, Stacey Rookhuizen en Xander de Buisonje, is enorm vooruitstrevend. Talenten mogen een minuut zingen en als binnen de tijd niet drie juryleden een kruis drukken zoals bij 'got talent' hun hendel overhalen, zijn ze door naar de volgende ronde.

Zelfs de presentatie, door niemand minder dan supersterren Yes-R en Do, heeft geen enorm kijkerspubliek weten te trekken.

De vraag is hoe SBS6 uit het slop moet geraken als zelfs dit soort originaliteit al niet meer gewaardeerd wordt door de kijker en als dergelijke bijna bovenmenselijke talenten als presentatieduo en jury zorgt dat mensen wegzappen, om pas weer terug te zappen als Ron Brandsteder een dertig jaar oude showbizzquiz nieuw leven in blaast (662.000 kijkers).

SBS6 kan alleen maar hopen dat via word-of-mouth meer mensen volgende week gaan genieten van een van de meest originele nieuwe programma's van de afgelopen 15 jaar.