Dutroux wil loodgieter worden

Marc Dutroux wil na zijn vrijlating eventueel als loodgieter aan de slag gaan. De gevangenisdirectie ziet hem liever achter de tralies, meldden Belgische media zaterdag.

De kindermoordenaar hoort maandag of hij onder elektronisch toezicht vrij kan komen, maar de kans dat Dutroux daadwerkelijk op vrije voeten komt is klein. Uit een rapport van de gevangenisdirectie blijkt dat het vrijwel onmogelijk is de beruchte kindermoordenaar te laten terugkeren in de samenleving.

Zo houdt Dutroux er volgens de directie onrealistische toekomstplannen op na. De moordenaar blijkt wel iets te voelen voor bijvoorbeeld een loopbaan als loodgieter, maar beschikt daarvoor niet over de juiste diploma's. Daardoor zou hij op een uitkering zijn aangewezen.

Ook zou het lastig zijn de beruchte crimineel aan een dak boven zijn hoofd te helpen. Twee mensen die Dutroux bezochten in de gevangenis besloten hem na lang aarzelen onderdak aan te bieden, maar kwamen daar later op terug.

Volgens de gevangenisdirectie is Dutroux bovendien nog niet tot inkeer gekomen. Hij zou geen enkel gevoel van medeleven hebben voor zijn slachtoffers. Daar denkt de kindermoordenaar zelf overigens anders over. Hij betoogde volgens het rapport dat hij zijn slachtoffers "toch op een menselijke manier behandeld had".

Dutroux is volgens zijn advocaat maandag niet bij de zitting aanwezig.