Krol accepteert boete voor hacken

Henk Krol accepteert zijn veroordeling voor het hacken van medische dossier. Na het bestuderen van het vonnis zegt de fractievoorzitter van 50Plus toch 'heel redelijk' te kunnen leven met het oordeel van de rechtbank in Den Bosch.

"Aan mijn goede bedoelingen wordt door de rechter niet getwijfeld", zegt Krol op Twitter. "Lastiger is de rol van de media. Mag je misstanden naar buiten brengen of moet je eerst de veroorzaker helpen. Punt voor de journalisten", vindt hij.

Krol werd veroordeeld tot het betalen van 750 euro boete. Volgens de rechtbank had hij de media te snel opgezocht na de computervredebreuk. Krol had eerst contact op moeten nemen met de kliniek waarvan hij de site hackte.

Krol kreeg de dossiers van de Brabantse kliniek Diagnostiek voor U in april in handen na een tip van een partijgenoot. Toen het Krol lukte het systeem binnen te komen, bracht de fractievoorzitter de dossiers naar Omroep Brabant. Diagnostiek voor U deed vervolgens aangifte van computervredebreuk.

Krol zei eerder vrijdagmiddag niet te weten of hij in hoger beroep gaat, omdat hij het vonnis nog wilde bestuderen. Hij noemde de uitspraak in een eerste reactie 'heel vreemd'.

Diagnostiek voor U was vrijdagmiddag niet direct bereikbaar voor een reactie. Directeur Astrid van der Put liet tegenover Omroep Brabant weten de schadeclaim van tachtigduizend euro te laten vallen. "We betreuren de gebeurtenissen. We hebben ervan geleerd. Maar we beschouwen de zaak nu als gesloten", zei ze.


Krol accepteert boete voor hacken (Foto: Novum)