Friezen ontslaan scout Van der Velde

Riemer van der Velde is niet langer bij sc Heerenveen werkzaam als scout. De Friese club heeft hem ontslagen. Van der Velde kreeg het nieuws woensdagochtend te horen van technisch directeur Johan Hansma, die vertelde dat het zijn eigen beslissing was.

"Ik zou zaterdag als scout naar La Manga gaan, totdat ik van Hansma hoorde dat de club de reis niet zou betalen", zegt Van der Velde tegen Voetbal International"Hij wilde niet ingaan op de redenen. Dat weet je zelf wel, was zijn antwoord. Dat weet ik dus niet, maar daar wilde hij het bij laten. Het kwam als een donderslag bij heldere hemel. Ik doe het heel graag, scouten. Ik ben terug bij af, als supporter van Heerenveen."

Riemer van der Velde was van september 1983 tot 1 oktober 2006 voorzitter van sc Heerenveen. Het boegbeeld haalde persoonlijk Johan Hansma als speler binnen. "Ik heb altijd een goede band met hem gehad en heb hem eerst bij de commerciële afdeling een functie gegeven en van daaruit promoveerde hij later naar zijn huidige baan. Ook daarin was het contact goed en was ik één van zijn adviseurs."

Van der Velde heeft besloten om zelf nu te stoppen als klankbord voor de clubleiding. "Ik vind het niet langer zinvol, heb ik tegen Veenstra (voorzitter, red.) gezegd. Er is steeds ruis op de lijn en ik heb er geen goed gevoel meer bij. Ik hem ook gevraagd of hij wist van het besluit van Johan Hansma en hoe dat nou zat. Maar ik kreeg ook van Veenstra geen duidelijk antwoord. Vervelend, vind ik het."