[WTT] Balende De Bakker: "Federer te weinig pijn gedaan"

Thiemo de Bakker baalde ervan dat hij Roger Federer donderdag in hun onderlinge treffen op het ABN AMRO World Tennis Tournament niet in verlegenheid kon brengen. "In principe speelde ik een goede wedstrijd, maar ik heb hem te weinig pijn kunnen doen. Hij heeft zich geen zorgen gemaakt en daar had ik wel voor moeten zorgen."

Federer had aan twee breaks genoeg om de wedstrijd met 6-3 en 6-4 binnen te slepen. De Bakker hield daar een rotgevoel aan over. "Die twee games moeten eruit, dat mag niet gebeuren. De eerste maakte ik teveel fouten en bij de tweede break zat het gewoon niet mee."

De Bakker verloor net als vorig jaar in de Davis Cup in straight sets. De nederlagen waren in zijn ogen echter totaal niet met elkaar te vergelijken. De Westlander kwam nu beduidend beter voor de dag. "Toen was ik nerveus en heb ik geen moment de aanval gekozen. Nu had ik meer schijt. Ik denk dat ik vandaag de juiste speelwijze had. Als je tegen Federer rustig gaat spelen, ben je sowieso kansloos."

De Bakker was later donderdag in het dubbelspel wel succesvol. Samen met Jesse Huta Galung versloeg hij de Fransen Richard Gasquet en Julien Benneteau in de supertiebreak: 6-4, 3-6 en 10-7. "De dubbel was prima", zei De Bakker. "Wij waren iets scherper, wilden iets meer. Ik had het idee dat zij het wel prima vonden."